Wat te doen tegen maagzuur? De beste tips! - healthyandbeautiful.nl (2023)

Wil je leren wat te doen tegen maagzuur? Dan ben je hier naar het juiste adres gekomen!

Brandend maagzuur is ontzettend ongemakkelijk en veel mensen hebben er zo nu en dan last van. Gelukkig is het zo’n probleem die gemakkelijk op te lossen is met vrij verkrijgbare geneesmiddelen en/of wat aanpassingen in je dieet en levensstijl. Op beide gaan we in.

In dit artikel lichten we eerst de 5 beste geneesmiddelen / maagzuurremmers uit. Hier zitten ook wat volledig natuurlijke opties bij als je voorkeur hier naar uit gaat. Vervolgens bespreken we de beste tips om de symptomen van brandend maagzuur te verlichten en in de toekomst zoveel mogelijk te voorkomen.

Lees gauw verder om te ontdekken wat te doen tegen maagzuur!

Wat te doen tegen maagzuur – De beste middeltjes:

1. Rennie Suikervrij kauwtabletten bij brandend maagzuur

Wat te doen tegen maagzuur? De beste tips! - healthyandbeautiful.nl (1)

Een van de beste geneesmiddelen tegen brandend maagzuur is Rennie. Rennie ken je vast wel van tv of de radio. Het is een zeer populair middel om brandend maagzuur tegen te gaan.

Rennie Suikervrij Kauwtabletten met frisse spearmint smaak helpt snel en effectief bijbrandend maagzuuren zuur gerelateerde maagklachten. Het kauwtablet geeft snel verlichting doordat het een maagzuurbinder is doe alleen lokaal, direct en alleen in de maag werkt. Daarnaast wordt het niet opgenomen in het bloed, maar zorgt ervoor dat het teveel aan maagzuur snel en omgezet worden in water of andere lichaamseigen stoffen. Rennie is een zelfzorggeneesmiddel dat je met een gerust gevoel dag en nacht kunt gebruiken.

Wanneer je een rennie kauwtablet neemt, dan begint brandend maagzuur al na 40 seconden te verlichten. Hierdoor hoef je dus nooit meer rond te lopen met dat ongemakkelijke en pijnlijke gevoel van brandend maagzuur.

Bovendien zijn deze tabletten suikervrij, dus ook geschikt voor diabetici. Ook kan het gedurende zwangerschap en borstvoeding gebruikt worden. De tabletten zijn geschikt voor volwassenen en kinderen ouder dan 12 jaar.

(Video) Cleanse the intestines like this and lose 10 kg in 10 days!

2. Losecosan Tabletten

Losecosan maagsapresistente tabletten bevatten het actieve bestanddeel omeprazol. Het behoort tot de geneesmiddelengroep die ‘protonpompremmers’ heet. Deze middelen werken door de hoeveelheid zuur die je maag aanmaakt, te verminderen. Het is dan ook en zeer effectief middel tegen brandend maagzuur.

Losecosan wordt gebruikt voor de behandeling van reflux-klachten, zoalsbrandend maagzuuren zure oprispingen. De unieke, gepatenteerde MUPS® tabletten maken snelle opname van de actieve stof mogelijk. Bovendien zijn de tabletten gemakkelijk door te slikken met water. Ook kunnen ze worden opgelost in water of andere vloeistof.

De gebruikelijke dosering is éénmaal daags 1 tablet van 20 mg.

3. Zantac Snel Kauwtabletten

Wat te doen tegen maagzuur? De beste tips! - healthyandbeautiful.nl (3)

Een ander geweldig middel tegen brandend maagzuur en zure oprispingen zijn de Zantac Snel Kauwtabletten. Deze tabletten helpen snel en zorgen ervoor dat je dus geen last meer zult hebben van je brandend maagzuur.

De kauwtabletten bevat Phycodol, een gepatenteerde formule gemaakt van kwalitatief hoogwaardig extract uit bruinealgen. Dit alginaat vormt een sterke beschermende laag boven de maaginhoud om te voorkomen dat maagzuur ontsnapt naar de slokdarm en te beschermen tegen pijn en ongemak.

De effectieve natuurlijke formule is volledig suikervrij en geschikt voor volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar. Wanneer de symptomen zich voordoen, neem je 2 tot 4 tabletten na de maaltijd of voor het slapen gaan je merkt dan snel verlichting op. Neem niet meer dan 16 tabletten per dag.

(Video) Comb twist curls on short natural hair

4. A.Vogel Boldocynara Tabletten

Wat te doen tegen maagzuur? De beste tips! - healthyandbeautiful.nl (4)

Ben je opzoek naar een natuurlijke maagzuurremmer? Dan is dit een van de beste opties om voor te gaan (samen met nummer 5 hieronder). Dit is een natuurlijk supplement om brandend maagzuur aan te pakken.

A.Vogel Boldocynara Tabletten is een traditioneel kruidengeneesmiddel op basis van Cynara scolymus, Taraxacum officinalis, Peumus boldus en Silybum marianum ter ondersteuning van je spijsvertering en bij darmklachten. Het helpt bij de meest voorkomende spijsverteringsklachten zoalsmisselijkheid, eenopgeblazen gevoel en buik, winderigheid en brandend maagzuur.

Deze tabletten bestaan uitsluitend uit natuurlijke, ecologisch geteelde ingrediënten. Hierdoor zijn ze compleet veilig om te nemen en een geweldig alternatief voor medicijnen op recept.

De aanbevolen dosering is 2 keer per dag 1 tablet. Deze dien je in te nemen na de maaltijd met wat water.

5. Iberogast Druppels

Wat te doen tegen maagzuur? De beste tips! - healthyandbeautiful.nl (5)

(Video) 1 kopje per dag om sneller af te vallen! Drink dit voor het sporten

Een ander natuurlijk middel om brandend maagzuur aan te pakken is Iberogast. Deze natuurlijke druppels zijn zeer effectief bij verschillende maag- en darmklachten. Het werkt geweldig tegen brandend maagzuur, maar ook tegen andere klachten, zoals een vol gevoel, maagpijn, misselijkheid en krampen.

Het plantaardige geneesmiddel bestaat uit een unieke combinatie van negen geneeskrachtige kruiden: Bittere Scheefbloem (Iberis Amara), Engelwortel, Kamillebloem, Karwijvrucht, Citroenmelisseblad, Pepermuntblad, Stinkende Gouwekruid en Zoethoutwortel.

Deze bijzondere combinatie zorgt ervoor dat het transport van eten en drinken door je maag en darmen normaliseert. Het verlicht effectief maagklachten en darmklachten, zoals dus brandend maagzuur.

Deze natuurlijke maagzuurremmer is geschikt voor volwassen en kinderen vanaf 12 jaar. De geadviseerde dosering is 20 druppels driemaal daags, welke je voor of tijdens de maaltijden met wat vloeistof dient in te nemen.

Wat te doen tegen maagzuur – Andere tips:

Naast het nemen van een van de bovenste middeltjes om brandend maagzuur te verlichten, zijn er nog meer dingen die je kunt doen. Met de tips die we hieronder delen kun je de symptomen van brandend maagzuur verlichten en het in sommige gevallen zelfs voorkomen.

1. Eet een rijpe banaan

Het hoge kaliumgehalte van een banaan maakt het een redelijk alkalisch voedsel. Dit betekent dat het kan helpen het maagzuur dat je slokdarm irriteert, tegen te gaan.

Onrijpe bananen zijn echter minder alkalisch, zetmeelrijk en kunnen voor sommige mensen zelfs een zure reflux-trigger zijn. Kies dus altijd voor een banaan die helemaal rijp is.

Andere alkalische voedingsmiddelen die brandend maagzuur kunnen helpen verlichten, zijn meloenen, bloemkool, venkel en noten.

2. Kauw op een kauwgom

Kauwgom verhoogt de speekselproductie. Volgens onderzoeken helpt dit om brandend maagzuur te verminderen, omdat speeksel het slikken kan bevorderen, wat kan helpen het zuur laag te houden. Ook kan speeksel het maagzuur dat terugvloeit in je slokdarm neutraliseren.

3. Let op voeding die brandend maagzuur triggeren

Bepaalde voedingsmiddelen kunnen brandend maagzuur veroorzaken, zoals chocola, koffie, sterke thee, pepermunt, zure vruchten zoals citroen en mandarijn en alcohol.

Misschien dat niet al deze voedingsmiddelen bij jou brandend maagzuur tripleren, maar het is wel verstandig om dit in de gaten te houden. Het is slim om te identificeren welke specifieke voedingsmiddelen je het meest waarschijnlijk problemen geven. Dit kun je doen door erop te letten of door een voedsel- en symptoomlogboek bij te houden. Als je ze eenmaal hebt geïdentificeerd, vermijd deze voedingsmiddelen en dranken dan waar mogelijk.

4. Eet niet te veel en eet niet te snel

Als het gaat om het voorkomen van brandend maagzuur, kan het kijken naar portiegroottes bij maaltijden een slimme zet zijn. Als je een grote hoeveelheid voedsel in je maag hebt, kan dit meer druk uitoefenen op de klep die maagzuur uit je slokdarm houdt, waardoor zure oprispingen en brandend maagzuur waarschijnlijker worden. Als je vatbaar bent voor brandend maagzuur, overweeg dan om vaker kleinere maaltijden te eten.

Snel eten kan ook brandend maagzuur veroorzaken, dus zorg ervoor dat je het rustiger aan doet en de tijd neemt om op voedsel te kauwen en dranken te drinken.

Wat te doen tegen maagzuur? De beste tips! - healthyandbeautiful.nl (6)

5. Let op de tijden wanneer je eet

De tijden wanner je eet kan ook een oorzaak zijn van je brandend maagzuur. Vermijd late maaltijden, tussendoortjes voor het slapengaan en eten voor het sporten. Liggen met een maag vol voedsel kan zure reflux veroorzaken en de symptomen van brandend maagzuur verergeren. Eet daarom niet binnen 3 uur voor het slapengaan, zodat je maag voldoende tijd heeft om te legen.

Voor sporten geldt hetzelfde. Het is niet slim om met een volle maag te gaan sporten en veel bewegingen te maken. Je kunt het beste minimaal twee uur wachten voordat je gaat sporten.

6. Onderneem stappen om af te vallen als je overgewicht hebt

Overgewicht legt extra druk op je maag, waardoor het risico op zure oprispingen en brandend maagzuur toeneemt. Het eten van een uitgebalanceerd dieet en het krijgen van 150 minuten lichaamsbeweging per week zijn de eerste twee stappen om een ​​gezond gewicht te behouden en overtollig gewicht te verliezen. Bekijk hier de beste tips om af te vallen zonder een zwaar dieet.

(Video) Reinig de lever in 3 dagen! Oma's oude recept. Mix voor gewichtsverlies en gezond!

7. Stop met roken als je rookt

Roken vermindert de hoeveelheid speeksel die wordt geproduceerd en heeft invloed op de effectiviteit van de klep die ervoor zorgt dat maagzuur niet in de slokdarm terechtkomt, waardoor de kans op brandend maagzuur groter wordt. Stoppen met roken kan de frequentie en ernst van zure reflux verminderen en in sommige gevallen zelfs volledig voorkomen.

8. Verminder stress

Je weet waarschijnlijk al hoe slecht stress kan zijn voor zowel je mentale als fysieke gezondheid. Chronische stress eist een fysieke tol van je lichaam, onder meer door de spijsvertering te vertragen en je gevoeliger te maken voor pijn. Hoe langer voedsel in je maag zit, hoe groter de kans dat maagzuur terugvloeit.

Bovendien kan een verhoogde gevoeligheid voor pijn ervoor zorgen dat je de brandende pijn van brandend maagzuur intenser voelt. Maatregelen nemen om stress te verminderen, kan de effecten van zure oprispingen en brandend maagzuur helpen voorkomen of verlichten. Bekijk hier een lijst met de beste tips om stress te verlichten.

Wat te doen tegen maagzuur? De beste tips! - healthyandbeautiful.nl (7)

Veelgestelde vragen over brandend maagzuur

Hopelijk weet je nu voortaan wat te doen tegen maagzuur. Mocht je nog algemene vragen hebben dan kunnen de volgende veelgestelde vragen met antwoorden je wellicht verder helpen.

– Hoe voelt brandend maagzuur precies?

Het kan anders aanvoelen, afhankelijk van de ernst, maar symptomen van brandend maagzuur zijn onder meer:

 • Een branderig gevoel in je borst, achter je borstbeen
 • Brandende pijn die opstijgt naar je keel
 • Een bittere of zure smaak in je mond hebben

– Wat veroorzaakt brandend maagzuur?

Maagzuur is nodig om het voedsel dat je eet af te breken, iets waar je maag geen moeite mee heeft. Je slokdarm daarentegen wordt erdoor geïrriteerd.

Om maagzuur (en het verteren van voedsel) in je maag en uit je slokdarm te houden, fungeert een cirkelvormige spierring aan de basis van de buis, de onderste slokdarmsfincter genaamd, als een klep. Wanneer deze klep ontspannen is, mag het voedsel dat je hebt geconsumeerd naar je maag gaan. Wanneer samengetrokken, voorkomt deze klep dat dit voedsel en zuur terug gaan naar je slokdarm.

Als deze klep abnormaal ontspant en maagzuur terug in je slokdarm kan stromen, treedt zure reflux op. Brandend maagzuur is dan het meest bekende en voor de hand liggende symptoom.

Zure reflux en brandend maagzuur worden soms veroorzaakt door een onderliggende medische aandoening, of zelfs een medicijn dat je misschien gebruikt. Maar in de meeste gevallen worden ze veroorzaakt door zaken als je dieet en levensstijlkeuzes – waardoor af en toe brandend maagzuur vrij vaak voorkomt.

– Welke triggers veroorzaken brandend maagzuur?

Veelvoorkomende triggers van brandend maagzuur zijn onder meer:

 • Te veel eten of te snel eten
 • Te snel gaan liggen na het eten
 • Het consumeren van bepaalde voedingsmiddelen, waaronder cafeïne, koolzuurhoudende dranken, alcohol, pepermunt, citrusvruchten, producten op basis van tomaten, chocolade en vet of gekruid voedsel
 • Overgewicht hebben
 • Roken
 • Stress en angst

– Wat kun je het beste doen tegen brandend maagzuur?

Alle tips die we in dit artikel hebben benoemd opvolgen. Je kunt voor milde, occasionele brandend maagzuur het beste een vrij verkrijgbare medicijn zoals maagzuurremmers nemen om de symptomen helpen verlichten. We hebben de beste 5 opties hierboven besproken. Hier zitten ook een aantal volledig natuurlijke opties tussen als je daar de voorkeur aan geeft.

Lees altijd het productetiket goed oor voordat je een maagzuurremmer inneemt en neem nooit een grotere dosis of doses vaker dan voorgeschreven.

– Wat te doen als brandend maagzuur extreem vaak voorkomt en je er veel last van hebt?

Als je erg vaak last hebt van brandend maagzuur, dan kun je het beste je arts raadplegen voor advies. In sommige gevallen kan brandend maagzuur een teken zijn van een onderliggende aandoening, zoals gastro-oesofageale refluxziekte (GERD), of mogelijk een bijwerking van een medicijn dat je gebruikt.

Lees ook:

(Video) Мгновенно чистит сосуды. Заварите, выпейте и не благодарите

 • Wat te doen tegen aambeien? De beste tips!
 • Wat te doen tegen buikkrampen? Beste tips!
 • Wat te doen tegen snurken: 11 beste tips!

FAQs

Wat helpt direct tegen brandend maagzuur? ›

Huismiddeltjes die helpen bij brandend maagzuur

Havervlokken binden het zuur en zorgen zo voor verlichting. Speeksel heeft een verlichtende werking: dus neem een kauwgompje om de speekselaanmaak te bevorderen. Een glas (warme) magere melk: calcium heeft een verlichtende werking.

Welk drinken helpt tegen brandend maagzuur? ›

Drink veel kraanwater, in kleine slokjes gedurende de dag. Water verdunt het maagzuur en laat het de goede kant op stromen. Drink geen grote glazen, een overvolle maag leidt juist weer tot oprispingen van zuur.

Wat is een natuurlijke maagzuurremmer? ›

Kortom biedt suppletie met betaïne HCL en pepsine een gericht en toegankelijk alternatief op maagzuurremmers, die veel negatieve bijwerkingen hebben. Zo ondersteunt het de natuurlijke balans in de maag en draagt er bovendien zorg voor dat ons gehele spijsverteringgestel optimaal kan functioneren!

Waarom helpt cola tegen maagzuur? ›

Cola bevat de stof fosforzuur en die stof werkt in potentie antibacterieel, maar er is niet bewezen dat het bij cola dan ook zo werkt. Daarnaast wordt koolzuur als reden gegeven dat het helpt, omdat mensen er vaak van moeten boeren.

Is banaan goed tegen maagzuur? ›

"Een banaan is geen direct middel tegen brandend maagzuur, maar met een omweg kan het wel helpen. De invloed van voeding tegen brandend maagzuur is vrij beperkt. Wel is verstopping vaak de oorzaak ervan, en dat kun je dus weer tegengaan door vezelrijk fruit te eten - waaronder bananen.

Welk fruit kun je eten als je maagzuur hebt? ›

Eet een kiwi, ananas of mango. Hierin zitten enzymen die eiwitten splitsen. Vermijd grapefruits en sinaasappelen (bevatten sappen die de maag kunnen irriteren).

Is yoghurt goed voor brandend maagzuur? ›

Voedingsmiddelen die de maag tot rust brengen, zoals yoghurt, melk, gekookte spinazie, wortelen en aardappelen, kunnen helpen. Een efficiënt huismiddeltje tegen maagzuur is te slapen met uw bovenlichaam iets hoger, zodat het maagzuur niet in de slokdarm kan vloeien.

Is pepermunt goed tegen maagzuur? ›

Het kruid pepermunt staat al van oudsher bekend om zijn gunstige invloed op de spijsvertering. Maagpepermunt heeft als kenmerk dat het een verhoogde dosis kalk bevat, wat helpt het maagzuur te binden. Mede hierdoor wordt het vaak aangeraden in geval van gastritis, beter bekend als brandend maagzuur.

Wat drinken als je het zuur hebt? ›

Er doen verschillende huismiddeltjes de ronde die zouden helpen bij brandend maagzuur. Bij sommige mensen zou melk (al dan niet met anijs) of cola verlichting brengen. Verder worden rauwe aardappelsap, een slokje azijn, gezuiverd krijt, ananas (vers, niet uit blik), rauwe havermoutvlokken, en verse basilicum genoemd.

Welke thee is goed voor maagzuur? ›

Pak lekker een kopje verse gember thee of gebruik wat gember in je avondmaaltijd. Groente en fruit kun je ook goed eten bij maagzuurklachten.

Is komkommer goed voor maagzuur? ›

Als je last hebt van maagzuur is het belangrijk dat je elke twee uur twee plakjes komkommer neemt. Dit zal helpen om de klachten te verminderen en te laten verdwijnen, geeft onderstaande website aan.

Is Rennie slecht voor je? ›

In de aanbevolen dosering wordt Rennie over het algemeen goed verdragen. Zelden komen bijwerkingen voor zoals misselijkheid, braken diarree of juist verstopping. Langdurig gebruik van Rennie in hoge dosering kan leiden tot een verhoogd calcium- of magnesiumgehalte in het bloed.

Wat kun je doen om je maag te kalmeren? ›

Ben je misselijk, of gewoon niet zo lekker? Je wilt natuurlijk niet wachten tot de kramp en de misselijkheid zijn weggetrokken.
...
Gelukkig zijn er een aantal producten die ervoor zorgen dat je buik weer rustiger wordt.
 1. Bananen. ...
 2. Gember. ...
 3. Papaya. ...
 4. Munt. ...
 5. Yoghurt. ...
 6. Milde producten zoals rijst, aardappelen of toast.
1 Feb 2016

Is Rennie goed voor de maag? ›

Rennie is geschikt voor maagklachten, zoals reflux en brandend maagzuur. Dit is het terugstromen van zure maaginhoud naar de slokdarm. Normaal gesproken zorgt het sluitspiertje tussen de slokdarm en maag ervoor dat het zuur in de maag blijft.

Is gember goed voor maagzuur? ›

Stimulerend effect op de maagsappen

Tevens zorgt gember voor neutralisatie van de zuurgraad in contact met de maagsappen. Daardoor zal het verteringsproces beter verlopen. Gember zal problemen als brandend maagzuur, opgeblazen gevoel, gastritis, maagzweer en reflux verzachten.

Is kaas slecht voor maagzuur? ›

vermijd erg vet eten. Een vette maaltijd blijft langer in uw maag, waardoor het maagsap eerder in de slokdarm terugstroomt. Kies bij voorkeur magere producten, zoals mager vlees en magere vleeswaren, magere of halfvolle melkproducten, 20+/30+ kaas en halvarine.

Kun je van stress maagzuur krijgen? ›

In je hersenen en lichaam staat alles met elkaar in verbinding. Hierdoor kun je bij stress, naast maag- en darmklachten, ook ongemak in je slokdarm ervaren. Een niet goed functionerende spijsvertering verstoort de aanmaak van maagzuur en kan leiden tot een brandend gevoel in de buurt van het borstbeen.

Kan niet slapen door maagzuur? ›

Als je in bed ligt, kan het verhogen van je hoofd en schouders, met enkele centimeters, voorkomen dat het zuur naar je borst of keel stijgt en klachten veroorzaakt. Een wigvormig kussen of een paar klossen onder je bed die je hele bovenlichaam verheffen, kunnen wonderen doen als je probeert te slapen met reflux.

Kan niet slapen door maagzuur? ›

Als je in bed ligt, kan het verhogen van je hoofd en schouders, met enkele centimeters, voorkomen dat het zuur naar je borst of keel stijgt en klachten veroorzaakt. Een wigvormig kussen of een paar klossen onder je bed die je hele bovenlichaam verheffen, kunnen wonderen doen als je probeert te slapen met reflux.

Wat kalmeert de slokdarm? ›

Drink bij het eten zodat de voeding goed vochtig is en gemakkelijker door de slokdarm en maag gaat. Je kunt ook hard of droog eten soppen (dippen) in thee, koffie of melk om ze zachter te maken. Als je een stent hebt is het belangrijk om ook een uur na de maaltijd iets te drinken om zo de stent door te spoelen.

Wat kun je doen om je maag te kalmeren? ›

Ben je misselijk, of gewoon niet zo lekker? Je wilt natuurlijk niet wachten tot de kramp en de misselijkheid zijn weggetrokken.
...
Gelukkig zijn er een aantal producten die ervoor zorgen dat je buik weer rustiger wordt.
 1. Bananen. ...
 2. Gember. ...
 3. Papaya. ...
 4. Munt. ...
 5. Yoghurt. ...
 6. Milde producten zoals rijst, aardappelen of toast.
1 Feb 2016

Is yoghurt goed voor brandend maagzuur? ›

Voedingsmiddelen die de maag tot rust brengen, zoals yoghurt, melk, gekookte spinazie, wortelen en aardappelen, kunnen helpen. Een efficiënt huismiddeltje tegen maagzuur is te slapen met uw bovenlichaam iets hoger, zodat het maagzuur niet in de slokdarm kan vloeien.

Hoe gevaarlijk is maagzuur? ›

Bij maagklachten kunt u last hebben van pijn boven in uw buik, brandend maagzuur en opboeren. Maak een afspraak met uw huisarts als u langer dan 2 of 3 maanden maagklachten heeft. Maagklachten kunnen erger worden door roken, voeding, medicijnen en stress.

Hoe lang duurt brandend maagzuur? ›

Dan moet je voor de zekerheid even bij je huisarts langsgaan. Als er te vaak maagzuur vanuit je maag terug je slokdarm instroomt, dan kan dat tot je slokdarm aantasten en op de lange termijn kan het zelfs leiden tot slokdarmontsteking. Ga langs bij de huisarts als: De symptomen langer dan twee weken aanhouden.

Kun je stikken door maagzuur? ›

Bij slaapgerelateerde gastro-oesofageale reflux vloeit tijdens de slaap maaginhoud terug in de oesofagus. Daardoor wordt de patiënt vaak wakker met een bittere smaak in de mond, zuurbranden, hoesten of een verstikkingsgevoel.

Is gember goed voor reflux? ›

Stimulerend effect op de maagsappen

Tevens zorgt gember voor neutralisatie van de zuurgraad in contact met de maagsappen. Daardoor zal het verteringsproces beter verlopen. Gember zal problemen als brandend maagzuur, opgeblazen gevoel, gastritis, maagzweer en reflux verzachten.

Wat is een goed alternatief voor omeprazol? ›

Blijven de klachten met de maagzuur-binder? Neem dan zo nodig af en toe een maagzuur-remmer, zoals famotidine. Maagzuur-remmers zoals famotidine hebben minder bijwerkingen dan maagzuur-remmers zoals omeprazol.

Is zuivel goed tegen maagzuur? ›

Melkproducten. Melk lijkt de maagzuurklachten even te verminderen. Dit gebeurt tijdelijk doordat melk alkalisch is en de calcium in de melk bidt het maagzuur. Daarentegen stimuleren de melkeiwitten juist de aanmaak van maagzuur en verergeren de klachten!

Hoe krijg je een rustige maag? ›

Wat kan ik doen?
 1. Verdeel maaltijden over de dag.
 2. Gebruik liever meerdere kleine maaltijden in plaats van drie grote maaltijden per dag.
 3. Vermijd erg vet eten.
 4. Eet rustig en kauw voedsel heel goed.
 5. Vermijd grote hoeveelheden gasvormende producten, zoals koolsoorten, paprika, ui, knoflook, prei, noten en rauwkost.

Hoe voelt stress op de maag? ›

Noradrenaline vertraagt je spijsvertering. Dit kan zorgen voor pijn in je maag en darmen. Het kan ook een opgezette buik verklaren en zorgen voor weinig eetlust.

Hoe krijg je je maag tot rust? ›

Voedingsadviezen bij maagklachten
 1. Eet gezond. Eet voeding met veel vezels. ...
 2. Drink genoeg: minstens 1,5 liter per dag. Bijvoorbeeld water en thee.
 3. Neem geen eten of drinken waar u klachten van krijgt. ...
 4. Verspreid uw maaltijden over de dag. ...
 5. Eet rustig en kauw goed. ...
 6. Eet niet vlak voor u gaat slapen.
12 Oct 2021

Is honing goed voor brandend maagzuur? ›

De beste manier om het branderige gevoel te verminderen is het innemen van rauwe honing. De kleverigheid van honing zorgt namelijk voor een extra beschermlaagje over het maagslijmvlies, waardoor de zure oprispingen afnemen. Daarom is honing nuttig bij de behandeling van maagklachten.

Is komkommer goed voor maagzuur? ›

Als je last hebt van maagzuur is het belangrijk dat je elke twee uur twee plakjes komkommer neemt. Dit zal helpen om de klachten te verminderen en te laten verdwijnen, geeft onderstaande website aan.

Videos

1. VÜCUT YENİLEYEN, BAĞIŞIKLIK SİSTEMİ GÜÇLENDİREN, TOKSİNLERİ ATAN, KAN, DEMİR DEPOSU, MACUN, KARIŞIM
(Yaşama Dair Herşey)
2. Add This into your Coffee and Lose Up to 10 Kilos ! Belly Fat Burner
(СОЛОМА)
3. This plant removes warts like a laser. Make a tincture and use it all year
(СОЛОМА)
4. Why carrot looks like human eye and walnut like brain? Here is secret …
(СОЛОМА)
5. Lang haar verzorgen - Zomer haarverzorging routine 2018
(CraftyRenate)
6. Powerful home natural remedy from insomnia and joint pain
(СОЛОМА)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Kelle Weber

Last Updated: 02/07/2023

Views: 5850

Rating: 4.2 / 5 (73 voted)

Reviews: 80% of readers found this page helpful

Author information

Name: Kelle Weber

Birthday: 2000-08-05

Address: 6796 Juan Square, Markfort, MN 58988

Phone: +8215934114615

Job: Hospitality Director

Hobby: tabletop games, Foreign language learning, Leather crafting, Horseback riding, Swimming, Knapping, Handball

Introduction: My name is Kelle Weber, I am a magnificent, enchanting, fair, joyous, light, determined, joyous person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.